Weboldalunkon sütiket használunk, biztonságos böngészés és a felhasználói élmény javítása érdekében. Részletek
Ügyfélszolgálat: E-mail: info@metaital.hu


Felülvizsgálják a kasszacsere határidejét

Bízik benne az NGM államtitkára, hogy tartható a kasszacsere határideje, de ha szükséges, változtatnak a dátumon. Szatmáry Kristóf szerint hamarosan megjelenik az a rendelet is, amely alapján a kereskedők igényelhetik az 50 ezer forintos támogatást. Megszólalt a CBA kommunikációs vezetője is, aki szerint nem kellene siettetni a cserét.

Gyorsul a pénztárgépek cseréje – mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára annak apropójaként, hogy a múlt héten a Laurel bemutatta az első működő online kasszát. Az államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában azt nyilatkozta, hogy folyamatosan figyelik a piaci folyamatokat, és ha szükséges, módosítanak az eredeti határidőkön. Ez akkor fordulhat elő, ha a piacot nem tudják ellátni a gyártók, forgalmazók megfelelő számú pénztárgéppel. Hamarosan megjelenik az a rendelet, amely alapján a kiskereskedők igényelhetik a kasszacseréhez az államtól az 50 ezer forintos támogatást.

A CBA kommunikációs igazgatója szerint a június harmincadikai időpont nem tartható, és nem kellene sürgetni az új pénztárgépek bekötését. Az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott a Gazdasági Rádiónak, hogy szűkösnek érzi a pénztárgépek lecserélésére adott határidőt. Szerinte a június harmincadikai időpont nem tartható, és nem kellene sürgetni az új pénztárgépek bekötését. Fodor Attila szerint fontosabb lenne, hogy az üzembe helyezés után már működőképes legyen a pénztárgépek és az adóhivatal közötti összeköttetés.

Forrás: onlinekassza.hu

 

 

Vissza az előző oldalra